Eerste ronde Miniemen volleybal

di, 12/01/2015 - 15:17 -- sintjans

Op 25 november 2015 speelden de miniemen meisjes de eerste ronde van de SVS volleybal.

Dat we te duchten tegenstanders hadden, wisten we al op voorhand. Vooral van het Lyceum uit Ieper hadden de meisjes schrik. Dat angst een slechte raadgever is, is nog maar eens bewezen.

Het begin van de eerste set speelden we te afwachtend en te traag. Eens de zenuwen onder controle, werd de beweeglijkheid in verdediging beter. Ook werden de tactische raadgevingen beter opgevolgd. We zagen heel mooi volleybal; fantastisch volleybal voor miniemen zelfs! De eerste set moesten we toch met 19-25 aan Ieper laten. 
De tweede set startten we heel wat beter: grote opslagdruk en aanvallend sterk! We bouwden terecht een mooie voorsprong uit. Helaas moesten we die beetje bij beetje uit handen geven. De zenuwen kwamen terug, we waren iets te statisch en dat resulteerde in een 21-25 setverlies. Jammer, want er zat zeker meer in! Wie zo goed speelt, zou beloond mogen/moeten worden!

De tweede wedstrijd tegen Sint-Paulus uit Wevelgem werd vooral tactisch een mooie wedstrijd. We slaagden erin om hun sterkere speelsters uit de wedstrijd te houden en vooral de zwakkere meisjes te viseren. Zowel onze opslagen als aanvallen waren van hoog. We wonnen dan ook verdiend met 25-21 en 25-9.

Nu maar hopen dat we als beste tweede opgevist worden en zo naar de volgende ronde mogen doorstoten.