Erasmus+ Meeting in Duitsland

wo, 04/18/2018 - 08:20 -- DVOR

Op zondag 15 april 2018 vertrokken Ciske Lewyllie, Femke Vandemaele, Angus Vandromme, Marius Tillie en Gunnar Delporte van 5EMT samen met mevr. Valérie Mouton, mevr. Lieve D'haene en mevr. Ria De Wilde naar de 5e meeting van het Erasmus+ project 'La classe en action! Échange de bonnes pratiques dans l'enseignement des langues étrangères' in Limburg an der Lahn in Duitsland, op 480km van huis tussen Koblenz en Frankfurt. 
Het thema van deze meeting is 'La vidéo dans l'enseignement des langues' en 'le bénévolat' (=vrijwilligerswerk). 
Als voorbereiding hebben de leerlingen een video moeten maken over vrijwilligerswerk in Poperinge. Ze zijn interviews gaan afnemen in de huiswerkklas in de Bellewijk. De verantwoordelijke daar is een oud-leerlinge van onze school, mevr. Ellen Debeer, en onze collega Roos Herman is daar één van de vrijwilligers. Tijdens de meeting zal er een televisie-uitzending gemaakt worden met de interviews uit de verschillende partnerlanden.
Daarnaast hebben de leerlingen verschillende aspecten van de schoolsystemen vergeleken. In Duitsland moeten onze leerlingen één van deze aspecten voorstellen, nl. de uurroosters, de vakken, hoe men naar school gaat. 
Tenslotte bereidden de leerlingen ook een affiche voor met culturele aspecten van ons land. Zij zullen daar tijdens de meeting uitleg over geven. 
Op het einde van de meeting zijn wij, de Belgen, verantwoordelijk voor een tutorial met daarin de verschillende talen van de partners.
Terugkeer op zaterdag 21 april.