Erasmus+ Meeting in Sicilië

do, 06/29/2017 - 13:37 -- DVOR

 

ERASMUS+ project: Meeting in Bagheria in Sicilië (mei 2017)

Begin mei was het de beurt aan de partnerschool in Bagheria om een projectweek te organiseren. Thema: « la classe inversée » en « la diversité est une richesse ».
Benoit, Clement, Emma en Marthe uit 4ECB trokken samen met mevr. Ameloot en met mevr. De Wilde richting Sicilië en ontmoetten er partners uit Italië, Duitsland, Finland en Portugal. Onze leerlingen logeerden bij hun Italiaanse vrienden die in februari bij hen te gast geweest waren. Ze maakten er kennis met andere leefgewoonten en beseften hoe moeilijk het is om te communiceren als je geen vreemde talen kent. Het weer was prachtig en de sfeer in de groep heel goed. Een onvergetelijke ervaring voor deze jonge mensen.
Ook tijdens deze meeting werden opdrachten op school afgewisseld met bezoeken en uitstappen: monumenten en gastronomie voorstellen, eindproducten maken, evaluaties invullen, luisteren naar een expert op het vlak van “la classe inversée” (of “flipped classroom”), Bagheria, Solunto, Palermo, Segesta en een kinderopvang van kindjes van vluchtelingen bezoeken, gaan eten in het multi-etnisch restaurant Moltivolti in Palermo, …

Volgend schooljaar werken de leerlingen van 5EMT verder aan dit project en gaan er nog 3 werkmeetings door in Portugal, Finland en Duitsland.

Meer info is te vinden op de TwinSpace van het project: https://twinspace.etwinning.net/24499/home