eTwinning uitwisseling Portugal

do, 02/04/2016 - 16:52 -- DVOR

Van donderdag 28 januari tot en met zondag 31 januari 2016 vond een uitwisseling plaats met de eTwinning partnerschool in Monte Abraão nabij Lissabon.  Twaalf leerlingen van 5LMT en 5MTWE hebben de kans gekregen hun Portugese eTwinning-partners te ontmoeten dankzij de eTwinning-Awards die gewonnen werden in oktober.  Dit schooljaar werken deze leerlingen samen in het project ‘La classe en action – A la découverte du monde francophone.’

De ontmoeting is een verrijking geworden voor alle deelnemers. Zij hebben elkaar beter leren kennen tijdens de activiteiten rond ‘La gamification’: groepjes vormen, de school ontdekken via QR-codes, elkaars taal en muziek leren met daarna een quiz, een ‘jeu de piste’ in het Paleis van Queluz, … met op het einde een prijsuitreiking en een gezellige receptie met typische gerechten uit Portugal.

Op zaterdag stond een bezoek aan Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese continent, Sintra en Lissabon op het programma.

Het warme onthaal in de gastgezinnen, het samenwerken in groepjes met de Portugese leerlingen, het ontdekken van de culturele verschillen maakten van de uitwisseling een onvergetelijke gebeurtenis!

Meer info en een verslag in het Frans op: http://padlet.com/riadewilde/rencontre_lusobelge