Miniemen meisjes stoten door naar halve finale

vr, 01/08/2016 - 08:57 -- sintjans

Op 6 januari speelden de miniemen meisjes de kwartfinale van de SVS-beker.

Aangezien Lisa Frans ziek was, mocht Babette Leys mee aantreden. Ze kweet zich voorbeeldig van haar taak alhoewel ze nog nooit in een dergelijke opstelling gespeeld had.

De wedstrijd tegen de Broederschool uit Roeselare begon vrij evenwichtig. Toen kwam een sterke speelster aan de opslag bij Roeselare en kregen we 10 tegenpunten om de oren. Onze meiden waren helemaal niet onder de indruk en bleven degelijk volleybal spelen. De concentratie en beweeglijkheid in receptie werden beloond en beetje bij beetje knabbelden we aan de achterstand. De 9-puntenkloof werd gedicht en we slaagden er zelfs in om de set alsnog te winnen. Van een boost gesproken!

De tweede set slopen er iets meer foutjes in ons spel en de set werd verdiend door Roeselare gewonnen.

De derde en vierde set werd de basis van volleybal gerespecteerd: sterke  opslagdruk en concentratie in receptie. De bal werd mooi bij de passeur gebracht waardoor we mooie aanvallen konden afwisselen met listige plaatsballen.  De Poperingse meiden bleven aandachtig werken en werden beloond met matchwinst en dus een ticket voor de halve finale!

Dikke duim voor Lobke Dehouck , Hanna Denys,  Clara D’hondt, Silke Lamaire, Babette Leys, Janne Vandeputte,  Mien Verghote!