Oe ist?

ma, 11/23/2015 - 12:27 -- sintjans

Als school steunen we de provinciale campagne Oe ist? met maandelijkse activiteiten rond een bepaald thema.  In oktober geven we elkaar een pluim, maar ook onszelf. Yes, we CARE!

 

Ook gehoord hoe Mieke Dumont je na de nieuwsuitzending op Focus-WTV vroeg 'Oe Ist'? Daarmee gaf ze als ambassadeur de aftrap van de provinciale campagne 'Oe Ist?'.

Iedereen voelt zich al eens minder in zijn vel, maakt een mindere periode door, wordt geconfronteerd met een probleem, enz. Toch is het niet evident om aan te geven dat het minder gaat. Heel wat mensen gaan gebukt onder het taboe van perfectie, absoluut geluk.

Oe ist? De vraag is een gewoonte ...  Goed! ... Het antwoord is meestal ook een gewoonte ...

De zorg voor elkaars welzijn/gezondheid is een zaak van iedereen ...

Deze zorg start met het praten over en luisteren naar elkaar. Dit zijn belangrijke stappen die al te weinig worden gezet. Met deze Oe ist? campagne willen we een attitudewijziging bekomen. Zal morgen alles opgelost zijn? Neen, maar elke stap helpt. Daarenboven geeft onze wegwijzer aan waar professionele hulp te vinden is. Want praten helpt, maar is niet een wondermiddel.

Waar je ook mee zit, praat erover! Oe ist?

Waar iemand ook mee zit, luister! Oe ist?

Oe ist? is een beeldvormingscampagne uitgewerkt door het Provinciebestuur West-Vlaanderen in samenwerking met verschillende partners. Deze campagne zal over meerdere jaren lopen en daarbij specifieke welzijnsthema's aankaarten.