Op de pedalen voor onze idealen!

ma, 11/23/2015 - 12:29 -- sintjans

De Westhoek fietst voor een krachtdadig en solidair klimaatbeleid!  Op zaterdag 10 oktober stapt Climate Express Westhoek op de pedalen voor haar idealen.  In Veurne, Diksmuide, Ieper en Poperinge, wordt massaal gefietst voor het klimaat.

 

Op 50 dagen van de cruciale klimaattop in Parijs geeft Climate Express Westhoek een sterk signaal naar pers, publiek en politiek.  Wij zeggen: Stop de opwarming! Stop de klimaatchaos! We willen niet nog meer hittegolven, bosbranden, overstromingen, superstormen, klimaatvluchtelingen... We willen niet dat een deel van onze provincie onder water komt. We willen niet dat het leven in zee verwoest wordt, dat rivieren droogvallen of dat nog meer oogsten mislukken.  Climate Express Westhoek zegt ja! tegen een krachtdadig en solidair klimaatbeleid. Onze positieve voorstellen zijn onder meer: een ambitieus, bindend en rechtvaardig klimaatakkoord. 100 % duurzame energie en tot 95 % minder broeikasgassen tegen 2050.

Ook in Poperinge werd wat kabaal gemaakt voor het klimaat!  Met toeters en bellen, vlaggetjes en slogans, reed een fietskaravaantje door de centrumstraten van Poperinge.  Vertrokken vanop de Vroonhofparking naast de St.-Bertinuskerk om drie uur en aangekomen op de Grote Markt rond kwart voor vier.  Onder het waakzame oog van Meester Ghybe werden daar nog enkele toespraken gehouden.

Was je er dit keer niet bij en schaam je je een beetje?  Groot gelijk, maar geen probleem...  Er komt een herkansing...  Op zondag 29 november trekken we massaal naar de klimaattop in Parijs.  Mobiliseer massaal jouw achterban of vereniging en deel ons op facebook: https://www.facebook.com/events/932047973552175/

 

Wat is Climate Express?

Eind dit jaar vinden in Parijs cruciale internationale klimaatonderhandelingen plaats. Ook de klimaatbeweging blaast verzamelen. Twee weken lang, van 29 november tot 13 december overspoelen we de Franse hoofdstad om mee de politieke agenda te bepalen. Climate Express zorgt dat jij erbij kan zijn! We geven het startschot met een gigantische klimaatmars (29/11) en sluiten de top af met een straf staaltje creatief verzet tijdens de Climate Games. (11-13/12)
Met de trein, op skeelers, met de kajak, per fiets en met de bus organiseren we een massaverhuizing naar Parijs van minstens 10.000 Belgen!

Wat is Climate Express Westhoek?

Als lokale werkgroep van Climate Express zijn we een snel groeiend clubje vrijwilligers dat actief, breed en pluralistisch in de Westhoek wil mobiliseren voor de klimaattop in Parijs.  Ook vanuit de Westhoek vertrekt straks een groep fietsers naar de Franse hoofdstad, alsook verscheidene bussen. Voor de fietstocht zijn er maar enkele plaatsen meer vrij. Als je nog mee wil fietsen, schrijf dan als de bliksem in via climexwesthoek@gmail.com. Wil je op zondag 29/11 mee met de bus naar de klimaatmars? Schrijf dan nú al in viawww.climate-express.be. Mis deze historische gebeurtenis niet, maar zorg dat je er bij bent! Vraag onze nieuwsbrief via climexwesthoek@gmail.com en volg ons op Facebook/Climate Express Westhoek.