Prachtig werk geleverd in Libohove, Albanië

ma, 04/16/2018 - 07:35 -- VBEB
Zes dagen lang veroverden twaalf leerlingen en twee leerkrachten de kleuterschool in Libohove! Met schuurpapier, plaaster, verf, borstels en vooral veel goesting renoveerden we twee lokalen, de gang, de inkom en een kleine eetzaaltje in de school. Een ware metamorfose. Mooie tekeningen werden aangebracht in de toekomstige sport- en recreatieruimte, de gang werd opgevrolijkt met fladderende vlinders en kleurrijke vogels.

We investeerden ook in structurele werken: een aantal mannen uit het dorp asfalteerden het tweede deel van het dak zodat het nu zeker niet meer binnen kan regenen, afvoerbuizen werden vernieuwd, twee schouwen werden opnieuw gemetseld en enkele ijzeren tralies werden voor de raman gehangen om de veiligheid van de kleuters te garanderen.

En het was leuk om te zien dat de twee klasjes die we vorig jaar onder handen namen nog altijd prachtig zijn: de houtkachel brandde, tapijten op de vloer, wat extra tekeningen erbij, ...  Gezelligheid troef.

We mogen in elk geval trots zijn op ons werk. En alvast een hartelijke dank aan al wie wijn kocht en dus zo dit project mogelijk maakte!
 

Ook dit jaar verbleven we in gastgezinnen en dit viel heel goed mee. Zo leerden onze leerlingen in een mum van tijd leeftijdsgenoten van Albanië kennen.