Sponsorloop brengt 7446 euro op voor de projecten die Broederlijk Delen steunt.

ma, 03/12/2018 - 15:02 -- VBEB

Als apotheose van de dag projectdag kwam de sponsorloop. Wie rond 14.30 uur in de buurt van het Sint-Janscollege moest zijn, heeft het wel gemerkt. Straten waren verkeersvrij gemaakt en plots stormde een troep leerlingen door de groene poort naar buiten.

De ene leerling liep en voor de ander liep alles op wieltjes. Nee, dit was niet onze manier om de leerlingen warm te krijgen op deze ijsdag (hoewel… figuurlijk is het ons toch wel serieus gelukt). Alle klassen gingen samen aan het sporten voor het goede doel.

Fietsen, lopen, skeeleren en steppen voor Broederlijk Delen. Hoe meer rondjes, hoe beter, want dat betekende een vettere cheque.

Wie nog zou getwijfeld hebben aan het sportieve warme hart van onze leerlingen… Een aantal feiten die die twijfel op slag laten smelten. Ze legden samen 2883 rondjes af en zorgen ervoor dat we 7446 euro aan Broederlijk Delen kunnen schenken. Conclusie? Ze gingen met een paar mee naar Oeganda, maar het bewijs is er, die van het SJC die zijn zeker allemaal mee!