Sunparks eerstes

do, 01/14/2016 - 14:20 -- sintjans

Op een normale woensdagmiddag sterft het tumult op onze speelplaatsen uit. De stilte wordt er dan enkel doorbroken door brutale meeuwen die uit het niets opduiken en zich te goed doen aan achterbleven kruimeltjes.  Hun invasie moest deze week echter noodgedwongen wat uitgesteld worden, want een groot aantal leerlingen uit de eerste graad blééf maar rondhangen op school.  Niet zonder reden, zo bleek, want aan de schoolpoort stond een bus voor hen klaar richting De Haan. Eindbestemming? Sunparks!

Al gauw troepten de leerlingen samen en met zenuwachtige blikken werden deals gesloten; wie zou naast wie zitten? Even vreesden de begeleiders voor een rumoerige rit. Echter; vanaf het ogenblik dat iedereen een plaatsje op de dubbeldekker had ingenomen, werden de gsm’s tevoorschijn gehaald. Leerlingen die bovenaan zaten, werden via sms onafgebroken op de hoogte gehouden van de situatie benedendeks en vice versa. Zelden verliep een busrit rustiger. Enkel toen we het reisdoel bereikten, was er terug sprake van enige opwinding.

Snel werd het winterse plunje ingeruild voor de meest kleurrijke en exotische badmode. Twee uur lang genoten de leerlingen met volle teugen. Er was geen glijbaan te hoog, geen afgrond te diep, geen wildwaterrivier te breed.  Onze waaghalzen durfden alles aan.  De weinige andere badgasten bekeken het tafereel vol ontzag. 

Maar de tijd vliegt als je het leuk hebt. En in geen tijd stond een afgepeigerde menigte tieners voor de haardrogers en spiegels.  (De begeleiders menen méér jongens dan meisjes te hebben gespot.)

De terugrit verliep, zo mogelijk, nog rustiger. Maar dat was vast niet énkel door die gsm’s.