SVS volleybaltornooi - leerkrachten

vr, 12/11/2015 - 07:48 -- sintjans

Met de glansrijke overwinning van vorig jaar nog in het achterhoofd trokken we vol vertrouwen en als absolute titelkandidaat naar het PTI van Kortrijk, het sympathieke dorp aan de Leie.

In de eerste twee poulewedstrijden walsten we losjes over onze tegenstanders heen. De talrijk opgekomen toeschouwers genoten onder meer van de listige legballetjes van Marc en van de fluwelen en beheerste baltoetsen van Brecht Verbeke, de kleine tovenaar uit Kruiseke. De goedgerichte steekpasjes van de onvervangbare ‘Rap en Slap-legende’ Annelies verrijkten ons spel, alsook de knappe verdediging van Veronique. Rik zette nog wat opslagdruk en Caroline zorgde voor de nodige animo naast, voor, aan, achter, onder en in het net.

Om een of andere onverklaarbare reden begon de motor wat te sputteren tijdens de derde voorrondewedstrijd. Tegen een weliswaar sterk en indrukwekkend spelend Wevelgem maakten we te veel foutjes en betaalden dit telkens cash. Ook onze rots in de branding Dries leek wat minder gefocust op de match en sloeg de bal dan ook enkele keren ‘ver boven’ iedereen uit. Ondanks deze smadelijke nederlaag stootten we toch door naar de halve finale, die opnieuw, als vanouds, vlotjes werd gewonnen.

Zo bereikten we, min of meer met de vingers in de neus, de finale. Daarin moesten we het opnieuw opnemen tegen ons ‘zwarte beest’ van die middag: Wevelgem. De ultieme kans op eerherstel dus en daar was iedereen fel op gebrand! We startten furieus aan de wedstrijd en lieten de tegenstanders geen enkele keer echt in de match komen. Facebook-vrienden of niet, geen greintje medelijden … Eens te meer bleek dat echte kampioenen er altijd staan op de grote momenten … En zo behaalde onze fel uitgedunde, maar nog steeds zeer kwalitatieve en mentaal ijzersterke ploeg voor het tweede jaar op rij de eindoverwinning.

Na de wedstrijd namen we nog even de tijd om wat informeel te netwerken … Wie weet levert het ooit nog eens iets op…

Voor het Sint-Janscollege traden aan: Caroline Ameloot, Annelies Beerlandt, Veronique Raedt, Marc Van Criekinge, Brecht Verbeke, Klaas Verbeke, Rik Verghote en Dries Vitse