Sint-Stanislasinternaat

voor jongens en meisjes, ASO-leerlingen van het Sint-Janscollege te Poperinge.

Ons internaat beschikt over een moderne infrastructuur en is ingeplant in een ruime, rustige en groene omgeving. Samen met de gezellige, bijna huiselijke sfeer binnen de groep, is dit onze sterke troef waar we terecht fier op mogen zijn. We proberen onze internen een vaste structuur aan te bieden: een welomlijnde dagindeling met afwisseling tussen ontspanning en studiewerk.

Studeren met resultaat
Als leerling van de eerste graad studeer je steeds onder begeleiding in de studiezaal. Hier leer je de studietijd nuttig te gebruiken en krijg je tips en uitleg van je opvoed(st)er. Later studeer je op kamer. Zo leer je zelfstandig te werken als voorbereiding op verdere studies. Een goed resultaat geeft een goed gevoel!!

Regelmatige ontspanning
Een hele dag op de banken stilzitten en meewerken … Dat vraagt om een geregelde en gezonde ontspanning. Wekelijks is er een goedgevulde activiteitenkalender. Je kiest zelf uit verschillende mogelijkheden. Je kunt creatief bezig zijn: knutselen, quizzen, deelnemen aan danslessen,… Je kunt sporten: voetbal, basket, turnen, volley, pingpong, tennis, … Je kan je amuseren met een gezelschapsspel. Je kunt ook gewoon wat ‘kletsen’ met vrienden of vriendinnen. Elk trimester maken we uitstapjes en zijn er speciale activiteiten: een namiddagje aan zee, Bellewaerde, Kinepolis, een barbecue…

Onderwijsaanbod van het Sint-Janscollege
Alle ASO-richtingen met of zonder Latijn, inclusief Humane Wetenschappen.
 

 

Internaatsverantwoordelijke
Marc Van Criekinge
Burg. Bertenplein 32
8970 Poperinge
Tel. (057)33 31 39
Fax. (057)33 92 63
GSM (0497)93 38 07
Mail: marc.vancriekinge@vsop.be